Vårkänsla som tål frost

De flesta känner nog till att penséer tål några minusgrader. Men om man vill ha något annat till vårens tidiga krukarrangemang – vad väljer man då?

Det vet Patrik Vilsmyr som är trädgårdsmästare på Mäster Grön.

– Det finns ett stort utbud av svenskodlade växter där alla kan hitta något de gillar. Många lökväxter går bra att plantera i frosttåliga krukor nu, däribland pärlhyacint, våriris och krokus. Andra växter som funkar fint är till exempel ranunkel och murgröna.

Växterna tål en köldknäpp, men blir det rejält kallt är det bra om man ställer in krukorna i ett förråd eller skyddar med fiberduk eller granris.

Mäster Grön är en försäljningsorganisation som ägs av odlare i södra Sverige och som hanterar 50 procent av den svenska produktionen av kruk- och utplanteringsväxter. Det är Mäster Grön som levererar växterna till Stora Villamässan & Vår Trädgårds scener, samt till Lotta Ahlvars trendspaning och Blomsterfrämjandets monter.

Se bilder från montrar med Mäster Gröns växter & filmklipp från Patriks deltagande på scen:

 

OK
På Stora Villamässan använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?