En levande tavla

Text: Lena Ståleker

– Jag har alltid varit intresserad av historia och gamla saker, säger Emil Ibjer som började sin karriär som skådis, men sedan utbildade sig inom byggnadsvård.

Numera driver han antik- och byggnadsvårdsbutiken Spiken i kistan i Lövestad, tillsammans med fästmön Ylva Cerne. På Stora Villamässan 2015 kombinerade de återigen teater och gamla föremål i en spännande installation.

              – Det blir en levande Skagenmålning där ett högreståndssällskap lunchar i stranddynerna någon gång kring förra sekelskiftet. Tjänstefolket har dukat upp med porslin och karaffer, och värdparet har bjudit in sin gode vän pianisten. Sällskapet bär naturligtvis tidstypiska kläder med ljusa spetsklänningar, linnekostymer och stråhattar, berättar Emil.

Under åren har det blivit olika installationer på  Stora Villamässan och Vår Trädgård. Ni hittar bilder från några av dem här nedan. I år kommer Emil och Ylva renovera upp en cirkusvagn som kommer att ställas ut på mässan. Missa inte det!

 

2016 – Cirkusvagnen

IMG_5647      IMG_5645


2015
Levande Skagenmålning

IMG_3441      Levande Skagenmålning 2015

 

 

2014 – Vardagsrum från 50-talet

Vardagsrum á la 50-talet   Vardagsrum á la 50-taletVardagsrum á la 50-talet   Vardagsrum á la 50-talet

 

 

2013 – Speceriaffären

Speceriaffär

OK
På Stora Villamässan använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?