Solskydd till ditt hus

Sol ute, men inte inne? Ett solskydd behövs både för att minska ljusinsläpp och få bort bländning, men också för att skärma av från oönskad hetta inomhus.

Ett solskydd monterat på utsidan av fönstret, har den stora fördelen att det stoppar solstrålarna innan de träffar och värmer upp fönsterrutan. Exempel på utvändiga solskydd är markis för terrass och fönster eller persienner för fasad. På marknaden finns även likvärdiga bra solskydd för inomhusbruk med moderna, tekniska vävar med bland annat värmeavstötande baksida. Exempel på invändiga solskydd är plisségardiner, lamellgardiner, vanliga tyggardiner eller persienner. Vilken typ av solskydd du ska välja beror såklart också på i vilket väderstreck fönstret ligger, hur fönstret öppnas eller vilken form det har.
Oavsett om valet faller på ett utvändigt eller invändigt solskydd så tänk på att en del av hemligheten ligger i väven, riktigt energieffektiv väv kan ta bort upp mot 75 % av solvärmen.

 

 

Tillbaka till kategorierna»

OK
På Stora Villamässan använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?