Dags för en egen pool eller ett eget spabad i trädgården?


För 10-20 år sedan var det få svenskar som hade pool eller spabad i sin trädgård, men nu har det vänt och många vill unna sig denna lyx i vardagen.

Frågan är vilken typ av pool som passar bäst utifrån de förutsättningar man har, och det finns en hel del att välja mellan. Markpool är kanske den lyxigaste men tänk på att den kräver en hel del grävningsarbeten. Bland de typer av markpool som finns på marknaden hittar man betong, stål, glasfiber, trä och mursten att välja mellan. Vilken är bästa platsen i trädgården där poolen får mycket sol, lite vind och ingen insyn? Finns det stora träd i närheten som kan skräpa ner i vattnet, eller öppna fält som lätt blåser ner grus och sand? En pool kan med fördel ligga en bit från huset, medan ett spa-bad gärna bör ligga lite närmre bostaden. Ett spabad eller badtunna är den enklaste varianten för eget bad i trädgården. Det ska gärna stå i lä och det måste stå på ett plant underlag som betongsten eller trädäck, men aldrig direkt på gräsmattan.

 

Tillbaka till kategorierna»

OK
På Stora Villamässan använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?