Martin Timell:

– Den svenska hemmafixaren är duktig

Text: Lena Ståleker

Vad är absolut no-no för hemmafixaren? Hur får jag med miljötänket i renoveringen? Och vad är det för hustrend där storleken spelar stor roll? Martin Timell ger svaren och avslöjar dessutom varför han själv är en drömgranne.

– Den svenska hemmafixaren är förbannat duktig, men rör inte elen! Det är livsfarligt. Och är du inte rörmokare så släpp även den biten till proffsen. Vattenskador är både tråkigt och dyrt.

Det är viktigt att tänka miljösmart och Martins devis är enkel: ju mindre kemikalier i hemmet, desto bättre mår familjen.

– Välj miljömärkta och hälsovänliga produkter. Ett råd är att bara måla om på sommaren, när du lätt kan vädra ut, och låt färgen torka minst fyra dygn innan du låter barnen sova i rummet.

En stor trend

När det gäller trender pekar Martin på en sak som alla husägare vill ha. Ju större desto bättre.

– Idag ska vi inte ha stora bilar, så nu är det stora altaner som gäller. Altanen är en fantastisk plats där inne blir ute och där vi umgås på sommaren. Man kan bygga sin altan själv, men planera ordentligt så det blir rätt från början. Och kolla om det behövs bygglov eller grannars medgivande.

Om jag ändå ska anlita hantverkare till något – vad är viktigast då?

– Att känna någon som anlitat firman. Gå på rekommendationer och inte bara på priset. Det är inte utan anledning som det finns ett program som heter Fuskbyggarna.

Ditt bästa vårtips till landets husägare?

– Skaffa ett växthus! Vi köpte ett för några år sedan och det har förändrat vårt liv på landet. Det är så roligt att odla själv, vi har allt från tomater till vindruvor.

Hjälper gärna till

Martin har blivit hela Sveriges hemmasnickare. I en undersökning sa över hälften av de tillfrågade att de skulle vilja ha just Martin Timell som sin granne.

Är du en drömgranne?

– Ja, det hoppas jag, haha. Jag har i alla fall en ohygglig massa verktyg och jag hjälper gärna till.

 

Bilder från Martins deltagande på Stora Villamässan 2015 ser du här:

Martin Timell på Stora Villamässan i Malmö 2015

Martin Timell & Bosse Rappne på Stora Villamässan i Malmö 2015

OK
På Stora Villamässan använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?